Norske og internasjonale utøvere

August 18, 2015

Innen motocross er Kenneth Gundersen den eneste nordmannen som har deltatt i Motocross Grand Prix (VM). Han har vunnet NM åtte ganger, og fått gode plasseringer i verdensmesterskap en rekke ganger, men på grunn av en kneskade måtte han avslutte konkurransekarrieren i 2009. Gundersen har senere blitt landslagstrener i motocross og en ettertraktet kursleder innen motorsykkelsporten.

Italienske Valentino Rossi og australske Troy Bayliss er to kjente internasjonale roadracing-førere som har svært gode resultater å vise til. Rossi har gjennom hele karrieren kjørt med startnummer 46, og han har vært aktiv i sporten siden 1996. Siden den gang har han tatt en rekke VM-titler, og i 2001 til 2005 tok han fem VM-titler på rad. I perioden fram til i dag har han bare måttet se seg slått to ganger, av henholdsvis amerikanske Nicky Hayden i 2006 og australske Casey Stoner i 2007. Rossi er fortsatt aktiv.

Troy Bayliss har vært aktiv i roadracingklassen SuperBike, der han har tatt en rekke verdensmestertitler. Han har også skrevet historie innen roadracing-sporten som eneste fører med VM-tittel i både SuperBike og MotGP i samme sesong.